Kampeertenten

Ben je op zoek naar een nieuw kampeertent? Op deze pagina lees je meer over kampeertenten, en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe tent. Zo kies je natuurlijk voor lichtgewicht als je gaat hiken of op fietsvakantie gaat, maar gaat een zware (familie)tent gemakkelijk mee als je met de auto reist.

Bekende merken tenten zijn onder andere Hilleberg, Easy Camp, Vaude, MSR, Highlander, Outwell, Obelink, Nordisk, Vango en Coleman. Uiteraard zijn er veel merken.

Diverse webshops hebben een praktische keuzehulp voor kampeertenten op hun website staan. Zo vind je snel een kampeertent die bij jouw doel, reisgezelschap en bestemming past:

Welke kampeertent moet ik kiezen?

Als je zoekt naar tenten zal het je al snel duizelen; er zijn letterlijk honderden opties. Belangrijk is om eerst te kijken waar je de tent voor gaat gebruiken, en hoeveel mensen in de tent zullen gaan slapen.

Ga je naar een koude bestemming of zelfs naar de sneeuw, zul je een 4-seizoenen kampeertent willen aanschaffen. Is de kampeertent bedoeld voor een zomervakantie in Zuid-Frankrijk,, dan is een 2- of 3-seizoenentent prima. Naast bescherming g tegen eventuele kou wil je in warmte oorden juist ook goed kunnen ventileren. Ook hier moet je op letten.

Dan het aantal personen. Bedenkt dat als iets een 3-persoonstent wordt genoemd, dit meestal betekent dat er 3 slaapmatjes (straks) tegen elkaar in de tent kunnen liggen. Voor extra bagage is niet of nauwelijks ruimte. Als de tent een of meerdere vestibules heeft kun je hier wat bagage kwijt, maar vaak ligt je bagage dan wel in het gras. Wil je je bagage ook binnen de tent houden, is het handig om een 3- of 4-persoonstent te kopen wanneer je er met zijn twee├źn in wilt slapen.