Actieve Vakanties

Op zoek naar een actieve vakantie? Veel bezoekers van outdoorwinkels.nl zullen hun actieve vakanties zelf regelen, maar er zijn ook vele reisorganisaties die veel zorg uit handen nemen en je een ‘relaxte’ actieve vakantie kunnen aanbieden.

Hierbij zijn overnachtingen, routes en vaak ook maaltijden geregeld. In veel gevallen gaat het om wandel- en fietsvakanties. We zetten een aantal reisaanbieders op een rijtje, en gaan er vervolgens dieper op in.

Fitál Reizen Actieve Vakanties

fital reizen

Fitál neemt je mee op fietsvakantie of wandelvakantie. De bestemmingen zijn diverse gebieden in populaire Europese landen als Portugal, Oostenrijk en Spanje. In het winterseizoen kun je langlaufen en wandelen in prachtige wintersportgebieden, onder begeleiding van een gids. Via de website is de reisbrochure te bestellen.

Speciaal zijn de lange-afstands-fietstochten naar bijvoorbeeld Rome en Santiago de Compostela. Daarnaast hebben ze ook fietscruises, waarbij je een deel van de dag actief bent maar ook de tijd hebt om te relaxen. Fitál richt zich op de actieve 40+er , maar uiteraard is iedereen met een redelijke conditie en een gezonde dosis avontuurlijkheid welkom. Bekijk de actuele wandel- en fietsvakanties op Fitál Reizen.

Eigen-Wijze Reizen

eigenwijze reizen

Deze reisorganisatie biedt volledig verzorgde individuele wandelvakanties en fietsvakanties. In Nederland, door heel Europa en daarbuiten. Bij trektochten wordt je bagage door hen vervoerd. Eigen-Wijze Reizen is al 30 jaar specialist in actieve wandel- en fietsvakanties. Met meer dan 200 verschillende actieve vakanties zit er zeker een interessante route voor je bij.

Wat te denken van IJsland, Ierland, Portugal of Noorwegen. Via de prachtige website kun je je abonneren op de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van de nieuwste bestemmingen en last-minute aanbiedingen van Eigen-Wijze Reizen. Bezoek Eigen-Wijze Reizen.nl

BBI Travel

BBI Travel logo

BBI Travel is specialist voor actieve vakanties en mooie reizen naar Ierland, IJsland, de Scandinavische landen (Noorwegen, Zweden & Finland) en zelfs Canada. Zo is er een fietsrondreis in Turku & Åland, en een week vol buiten-activiteiten in de wildernis van Fins-Lapland, Zeer divers en anders-dan-anders aanbod op een site waarvan je meteen zin krijgt om op pad te gaan! Bekijk de mogelijkheden op BBI Travel.nl

Sawadee Reizen

sawadee

Sawadee staat bekend om haar verre groepsreizen in het hogere segment. Voor wie het zich kan veroorloven zijn dit wel echt schitterende reizen. Naast gewone groepsrondreizen bieden ze ook mooie fietsreizen en wandelreizen aan.

De avontuurlijke fietsvakanties brengen je onder andere naar La Rioja in Spanje, Sri Lanka, Griekenland en Albanië. Er zijn zowel actieve fietsreizen waarbij je kampeert of in hotels overnacht. Sommige fietsreizen zijn geschikt voor families. Ook is er een lange-afstand-fietsreis voor de echte actievelingen: De Groene Weg naar de Middellandse Zee.

Wandelaars komen aan hun trekken in onder andere Kirgizië, Hawaii, de Lofoten en Tasmanië, om maar een aantal bijzondere bestemmingen te noemen. Bekijk alle hogere-segment reizen van Sawadee.

wandelgroep op een actieve vakantie
Hiken, al dan niet georganiseerd, is een van de meer populaire actieve vakanties

TUI Reizen

TUI actieve vakanties logo

Reisorganisatie TUI heeft naast fiets- en wandelvakanties nog een aantal actieve vakanties in het aanbod. Denk aan langlaufen, wintersport en zeilvakanties. Fietsen en wandelen vormen wel de hoofdmoot.

Mooi zijn de wandelvakanties op de Canarische Eilanden, Madeira en La Palma. Fietsen kan door heel Europa, maar met name in Duitsland. Zeer populair zijn de fietsreizen langs de Donau (Passau – Wenen), maar ook de Elfstedentocht fietstocht in eigen land. Bekijk alle actieve reizen van TUI Reizen.

Als je gaat fietsen is de Fietsvakantiewinkel in Elst een betrouwbare en zeer complete webwinkel voor artikelen en accessoires voor een fietsvakantie. Hiking-materiaal scoor je onder andere bij Bever. Bestaat jouw actieve vakantie voornamelijk uit kamperen met dagtripjes? Dan vind je wellicht nog wat interessants bij Kampeerwereld Hendriks.

actieve vakanties op de fiets
Via bovenstaande reisbureaus zijn vele groeps- en individuele fietsvakanties te boeken

Overige reisorganisaties voor actieve vakanties

Missen we een belangrijke reisorganisatie of wil je opgenomen worden met jouw organisatie? Stuur een berichtje.